Enkirch, een schilderachtig vakwerkdorp..

...met zijn smalle straatjes en zijn gezellige sfeer nodigt uit om er te vertoeven. Gelegen tussen 5 dalen ligt Enkirch in de mooie Middelmoezel en is het het ideale uitgangspunt voor uitstapjes naar Cochem, Bernkastel-Kuez, naar de Rijn, Luxemburg, Hunsrück of naar de Vulkaaneiffel met zijn maaren. Beleeft u ons thuisland met een wandeling door de wijnbergen en wouden of met een boottocht op de Moezel. In het thermaalbad van Traben-Trarbach kunt u zich zeker ontspannen, of ontdekt u ons Moezaldal vanaf het water tijdens een kanotocht.

 

Voor fietsers zijn er uitgebreide fietspaden langs de Moezel. Bus of trein brengt u terug naar uw bestemming. Als één van de weinige dorpen langs de Moezel heeft Enkirch een eigen veer, waardoor u de mogelijkheid heeft het tegenover gelegen Ufer te bezichtigen. Zo zijn de wandelroutes haast onuitputtelijk. Het mediterrane klimaat is vergelijkbaar met dat van Rheinhessen of Pfalz en zorgt voor een veelheid aan soorten van planten en schepsels (bv. de salamander en de appolovlinder).

www.enkirch.de

Meer informatie over Enkirch in het Nederlands, inclusief een vermelding naar het Stiftshof, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Enkirch

 

 

 


Weingut und Gästehaus "Stiftshof"
Am Wallgraben 22
D-56850 Enkirch
Tel.:  0049 (0) 6541 - 81 10 97
Fax.: 0049 (0) 6541 - 5281
mail@weingut-stiftshof.de