Stiftshof - Over ons

Ik, Heiko Schütz, heb het bedrijf van mijn ouders overgenomen in 2003. Dit leid ik thans verder samen met mijn vrouw Karin en met ondersteuning van mijn ouders, als telg van de zesde generatie. Mijn opleiding tot wijnbouwer begon in 1983 met onderwijs in wijnmakerij, dat ik in een experimentele wijngaard genoot. Aansluitend volgde ik een opleiding in Trier in wijnkeldertechniek en tot rijksgediplomeerd wijnbouwbeheerder. Na enkele jaren ervaring in de wijnmakerij van mijn ouders en als bedrijfshulp in bedrijven van verschillende wijnbouwgebieden, slaagde ik in 1993 voor het examen tot wijnbouwer.

Sinds december 1992 ben ik getrouwd met mijn vrouw Karin. Onze dochter Jana werd in april 1993 geboren en onze zoon Leon in juli 2000. Daarmee zijn de fundamenten gelegd voor een eventuele zevende generatie in de wijnmakerij.

In het jaar 2000 konden wij bovendien ons nieuw gebouwde appartementencomplex voltooien en onze eerste gasten verwelkomen. Hiermee hebben wij een tweede vaste voet aan de grond gezet en gelijktijdig hebben wij ons wijnbouwbedrijf vergroot met opslagruimten en een ruimte voor wijnproeverijen. De wijngaardgebieden werden de afgelopen jaren met behulp van nieuwe machines verdubbeld en ook de wijnkwaliteit is vergroot. Door de reductie van de oogsthoeveelheid per gebied, alsook door de combinatie van traditionele wijnbereiding en moderne wijnkeldertechnieken, kunnen wij u een ruime keuze bieden uit hoogwaardige wijnen en champagnes.

Algemeen kan vastgesteld worden dat dankzij de goede training en inspanning van talrijke wijnpioniers, de Moezelwijn bij wijnkenners in binnen- en buitenland inmiddels een hoge staat van dienst bereikt heeft.

 

 Vandaag de dag zijn we vaak niet “zo goeds als anderen”, maar beter.

 

Weingut und Gästehaus "Stiftshof"
Am Wallgraben 22
D-56850 Enkirch
Tel.:  0049 (0) 6541 - 81 10 97
Fax.: 0049 (0) 6541 - 5281
mail@weingut-stiftshof.de